To nye, spennende konsept i Kongens gate 7

Velkommen til Spilloteket og K7 Hotel Oslo – hvor spillglede og sosial hygge møtes.

Foto: Tommy Sagmoen

Kongens gate 7 har gjenåpnet etter grundig renovering – og to nye, spennende konsepter ser dagens lys i denne ærverdige gården, beliggende kun et steinkast fra Hansketorvet.

Anthon Eiendom har inngått avtaler med hotellselskapet Edge World og utelivsaktøren Skagstindgruppen. Edge World skal drive videre et effektivt byhotell i bygget, og Skagstindgruppen lanserer et helt nytt og innovativt utelivskonsept, kalt Spilloteket.

Norges første nettspillbar
- Vår ambisjon for KG7-bygget er å skape et pulserende bygg som er levende til alle døgnets tider, utstråler en internasjonal følelse, og leverer høy kvalitet i alle ledd – samtidig som det beholder en avslappet og folkelig atmosfære. Det var derfor en glede da vi kom i kontakt med eierne av Spilloteket, og de presenterte sine ambisjoner og ideer, forklarer utviklingsdirektør Fredrik W. Baumann i Anthon Eiendom.

Med sitt omfattende utvalg på over 1000 brettspill, som spenner over alle tenkelige sjangre, er Spilloteket stolt over å introdusere seg selv som Norges fremste destinasjon for brettspillentusiaster – og et nytt sosialt treffpunkt midt i Oslo sentrum.

– De besøkende kan forvente seg en helt unik verden med brettspill, presentert i en varm, unik atmosfære med to store barer, enkel servering og mange overraskelser, sier daglig leder Morten Guldvik i Skagstindgruppen.

Inspirasjon fra Danmark
Spilloteket er inspirert av brettspillbarenes suksess i København, hvor gjester fra alle livets hjørner – uavhengig av alder eller nasjonalitet – samles for å spille, diskutere og konkurrere.

- Spilloteket i Kongens gate blir et nytt og friskt pust på den norske utelivsscenen, forteller Guldvik.

- Dette konseptet er kanskje nytt for nordmenn, men vi er overbevist om at det vil appellere til både spillelskere og Ola Nordmann. Vi har inngått et strategisk samarbeid med Outland for å sikre volum og bredde, og jeg er stolt over å presentere et team bestående av en unik blanding av talentfulle bartendere og lidenskapelige brettspillentusiaster, alle med en visjon om å gjøre brettspill tilgjengelig for alle, sier daglig leder på Spilloteket, Bjørn Arne Odden.

Byhotell og brettspillbar, vegg i vegg
Spilloteket er plassert i samme bygning som byhotellet K7 Hotel Oslo, som også åpner dørene til nyrenoverte lokaler. Hotellet har tidligere vært driftet som Saga Hotel Oslo Central, og hotellet er et såkalt hybridhotell som tilbyr både flotte hotellrom, og flersengsrom for de som ønsker rimeligere overnatting sentralt i Oslo sentrum.

- Hotellet har en stor andel utenlandske gjester som ønsker sentral, rimelig og komfortabel overnatting. Gleden var derfor stor når vi forstod hvilket konsept Skagtindgruppen skulle etablere i våre nabolokaler. Det er nok mange av våre gjester som også blir Spillotektes gjester når de ser hva som tilbys i de flotte lokalene, og mengden spill er jo eventyrlig, sier styreleder og eier Ådne Skurdal.

Gode naboer
– Gårdeier Anthon Eiendom skal også ha ros for å finne to så komplementære servicetilbud og legge til rette for at vi kan fungere som gode naboer i et sentralt og pulserende bygg. Spesielt vil jeg trekke frem den flotte bakgården, og at arealet er åpnet opp slik at vi kan se inn til hverandre. Vi gleder oss til å fylle huset opp med fornøyde gjester, avslutter han.