Løper om kapp i kampen mot kreft

– Anthonstafetten genererer både inntekt, synlighet, oppmerksomhet – og ikke minst fysisk aktivitet, sier Helle Aanesen i Aktiv mot kreft. Den 30. april løper eiendomsbransjen om kapp til støtte for organisasjonen.

Den 30. april løper eiendomsbransjen til inntekt for Aktiv mot kreft.

– Det er hyggelig å samle inn penger til et godt formål. Her kan eiendomsbransjen bidra til å skape gode treningsfasiliteter for kreftrammede. Vi synes stiftelsen jobber svært effektivt og målrettet som supplering til kreftbehandling, og vi berømmer deres innsats. I år håper vi å bidra med 200 000 kroner fra Anthonstafetten. sier Fredrik Baumann i Anthon Eiendom.

Persontilpasset trening

Aktiv mot kreft ble grunnlagt av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsens formål er å få persontilpasset trening inn som del av kreftbehandlingen. Ikke bare i Norge, men også i andre land.

– Vi jobber målrettet for å nå dette målet ved å etablere Pusterom (tilrettelagte treningssentre for kreftpasienter) på norske sykehus. Hittil har vi åpnet Pusterom på 21 sykehus i Norge. Vi utdanner også AKTIVinstruktører i samarbeid med Norges idrettshøgskole og Oslo universitetssykehus, slik at kompetansen til å trene kreftpasienter blir godt utbredt i hele Norge. Hittil har vi utdannet 800 AKTIVinstruktører. Så støtter vi selvfølgelig også forskning innen trening og kreft, både i Norge og i USA. Vi har etablert stiftelsen i USA og helt nylig også i Sverige, sier Helle Aanesen i Aktiv mot kreft.

Ingen offentlig støtte
Støtten de får fra næringslivet, er av bærebjelkene i driften.

– Vi samler inn alt selv og får ingen offentlige midler, sier Aanesen, som er utrolig takknemlig for at Anthon har mål om å samle inn 200 000 kroner i år.

– Det er et fantastisk mål og et viktig bidrag til arbeidet vårt. Med 200 000 kroner får vi for eksempel dekket kostnadene til en hel del treningsutstyr til et av de nye Pusterommene vi har under etablering. Vi vil gjerne gi en stor takk til Peder og Fredrik for initiativ til Anthonstafetten og for deres heiarop og langvarige støtte til Aktiv mot kreft.

Kortreist stafett
Gjengen i Aktiv mot kreft er selvfølgelig selv tilstede under stafetten.

– Vi stiller med eget lag hvert år. Det er noe av det morsomme med jobben vår – å delta selv! Vi er veldig glade i Anthonstafetten. Den er kortreist, og det er enkelt å delta. Det virker også som at det har blitt et slags klubbmesterskap for eiendomsbransjen, og det er kult!  Anthonstafetten genererer både inntekter, synlighet, oppmerksomhet og ikke minst fysisk aktivitet, som alle er viktige faktorer for oss. Kanskje befinner en av våre neste støttespillere seg blant deltakerne i Anthonstafetten?