Her er Skistjernens treningstips for 2024

– Sett deg realistiske treningsmål – og gjennomfør dem uke ut og uke inn, sier Stian Hoelgaard (32).

2024 er her, og med nytt år er det mange som setter seg nye mål. Det gjelder også Hoelgaard. Han er profesjonell skiløper og ambassadør for Team Anthon, et sosialt treningsinitiativ startet av Stian og Fredrik Baumann, utviklingsdirektør i Anthon Eiendom.

– I 2024 vil jeg vinne et skirenn i Ski Classics. Jeg føler det er snart er på tide, men jeg vet at jeg må ha en maksdag og bli litt bedre for å få det til. Men tester og økter i høst viser i hvert fall tegn til fremgang, så jeg har troa!

Jevn og god kontinuitet
Skiløperen har også noen tips til andre som vil komme i form i 2024.

– Sett deg realistiske treningsmål, og gjennomfør dem uke ut og uke inn! Ha heller litt færre treningsøkter med jevn og god kontinuitet enn flere treningsøkter med flere lange opphold uten. Og hvis målet er å bare holde seg frisk, rask og i god form, er det bare å komme seg ut og trene det du har lyst til.

Og til de ekstra ambisiøse:

– Hvis du sikter mot noe spesielt: Tren spesifikt på det du skal bli god på! Og utnytt treningstimene godt, sier Hoelgaard.

Sosialt treningsinitiativ
Team Anthon ble etablert i 2017 for å bygge kultur og teamfølelse – samt rette fokus på hvor viktig det er å røre på seg når man sitter foran en PC mesteparten av dagen.

Stian har akkurat sett en god gjeng fra Team Anthon gjennomføre Ragde Indoor Challenge, en brutal kombinasjonsøkt bestående av 5000 meter løp på mølle med 10 prosent stigning, 5000 meter staking på SkiErg på motstand 7 og 2000 meter på romaskin. Nå er han spent på hva Team Anthon får til i 2024.

– Det var imponerende oppmøte og innsats på Ragde Challenge. Jeg håper også å se en gjeng i Val de Fiemme-dalen under Marcialonga i Januar. Flere i gruppa pleier å reise dit, og det er et veldig kult løp og med en hyggelig atmosfære rundt.

Gleder seg til Anthon-stafetten.

I mai går Anthon-stafetten av stabelen for fjerde gang. Stafetten er først og fremst en pengeinnsamlig til Aktiv mot kreft, men også en vennlig kappesætrid for alle aktører i eiendomsbransjen. Og Stian er selvsagt med i år også.

– Jeg elsker den type lavterskel, hyggelige arrangement. Jeg har vært med fra første år, og Anthon har virkelig fått til noe kult her.

– Hvilke andre løp anbefaler du i år?

– Utenom Marcialonga anbefaler jeg La Diagonela i Sveits, om lommeboka er litt tykk. Det er et veldig fint renn i fantastiske omgivelser. Om du vil ha en real utfordring, meld deg på Vasaloppet eller Jantelopppet. Og de to rennene i Nord Norge: Reistadløpet og Summit2Senja, er virkelig noe folk burde få øynene opp for!