Mottok italiensk svar på Michelin-stjerne
Restaurant Casa Pisano åpnet dørene for under et år siden. Nå har de mottatt gjev pris.
– Det er utrolig gøy å føle at man blir satt pris på, og at det vi gjør er riktig, sier daglig leder hos Casa Pisano i Tordenskiolds gate 5, Andreas Larsen.
Gambero Rosso har sin egen Michelin-guide kun for italienske restauranter. Men der Michelin deler ut stjerner, deler Gambero Rosso ut gafler. Prisene er høyt hevet i det internasjonale gastronomiske miljøet. Da de nylig besøkte Oslo, var Casa Pisano på listen over gaffel-mottakere.
Feiret med skål og gaver
– Vi fikk først vite om det gjennom vårt samarbeid med Gaia Wine, som vi kjøper flere av våre gode viner fra. Vi ble selvsagt veldig glade, forteller Larsen, som feiret utmerkelsen med en skål og gaver til alle ansatte.
– Det er de som har gjort det hele mulig.
Casa Pisano åpnet 25. august 2023 i de gamle, ærverdige Blomqvist-lokalene, som eies 50/50 av Anthon Eiendom AS og Blomqvist.
Unike lokaler
Betonmast har rehabilitert den 109 år gamle bygården, og Skagstindgruppen står for konseptet, som går ut på at du spiser middag i huset til en fiktiv, italiensk familie med stor personlighet.
– Lokalene er egentlig ikke egnet som en restaurant. Det er store avstander for kokker og servitører, og det blir fort uoversiktlig. Alle rommene gjør at servitørene jobber som om det er flere restauranter under samme tak. Men det er også det som gjør lokalene unike. Det er stadig nye rom å sitte i som gjest, og mange har funnet sine favoritt-rom, sier Larsen.
Gjeste-luksus
Flere rom gjør også at lokalene er perfekte for firmafester, bursdager og bryllup.
– Har Casa Pisano blitt som dere så for dere?
– Med 450 sitteplasser og et nytt lokale var det nærmest umulig å se for seg hvordan det skulle bli. Gjestene er med på å forme hva behovet er, og hvordan vi gjør det i praksis. Men det vi ikke så for oss, er å få så mange gjester på så kort tid. Det er absolutt en luksus.
Larsen forteller at de får veldig mye skryt av gjestene, og det er ikke bare-bare når det gjelder italiensk mat.
Godt samarbeid
– Jeg har drevet to italienske restauranter før Casa Pisano. Nordmenn på italiensk restaurant har store forventninger og har med årene blitt veldig bevisste på hva som er kvalitet.
– Hvordan fungerer samarbeidet med Anthon Eiendom?
– Det fungerer veldig godt. De har selv vært gjester flere ganger, og det virker på meg som at de også er stolte over lokalet og konseptet. Det er et veldig godt utgangspunkt for et samarbeid.
– Det hadde heller ikke vært mulig uten å få drahjelp fra Skagstindgruppen, som eier flere steder og har en stor base med fornøyde gjester og samarbeidspartnere.
Imponert utleier
Vebjørn Bøe Dyrø i Anthon Eiendom er veldig imponert over hva Casa Pisano og Skagstindgruppen har fått til i Tordenskiolds gate 5.
– Casa Pisano har blitt et populært italiensk restauranthus på kort tid. Det er en restaurant for alle anledninger, og takterrassen er blitt en av Oslos skjulte perler – som virkelig er verdt et besøk på en godværsdag. Her får man den autentiske italienske restaurantopplevelsen – midt i hjertet av Oslo!