Tordenskiolds gate 5

Ærverdig eiendom midt i sentrum

  • Areal

    1 317 m2

Kort om eiendommen

  • Meget sentral beliggenhet
  • Historie i veggene
  • Spennende muligheter

Kontaktperson

Fredrik Baumann

Utviklingsdirektør

46921450

fb@anthoneiendom.no

Det er unektelig litt sus over navnet på gaten, Tordenskiolds gate. Riktignok ikke den eneste i landet med det navnet, men det er hovedstadens Tordenskiolds gate vi snakker om, der den strekker seg fra Stortingsgaten til Rådhusplassen.

Gaten fikk sitt navn, Tordenskioldsgate, i 1864 etter sjøkrigshelten Peter Wessel Tordenskiold. I 1883 ble det i Tordenskioldsgate 5 oppført et fabrikklokale for Koren & Gedde. Koren og Gedde produserte maltekstrakter og mineralvann. Eier var farmasøyt Sverre Blix som senere ble direktør og hovedaksjonær i Nyegaard & Co og slo de to virksomhetene sammen til det som fram til nyere tid har vært kjent som den suksessfulle bedriften Nyco.

I årene 1913-14 ble den bygningen som står her i dag, oppført for Blomqvist kunsthandel, ved arkitekt Kristen Rivertz. Blomqvist kunsthandel ble etablert i Kristiania i 1870 av den svenskfødte forgylleren Christian Walfrid Blomqvist som først drev sin kunsthandel i Karl Johans gate 35.Det var i Blomqvists nye lokaler i Tordenskiolds gate 5 at Edvard Munchs verk "Livsfrisen" ble vist i1918.

‍Eiendommen vil nå bli pusset opp og det er planer om å fylle den med spennende serveringskonsepter.

Beliggenhet