Tordenskiold pub fyller 30 år – og fornyer leiekontrakten med Anthon Eiendom

I 30 år har Tom Uthus invitert inn hele Oslos befolkning til Tordenskiold pub – fra øst til vest, ung som gammel. Med Anthon Eiendom på laget satser utestedet på 30 nye år i Rådhusgata 27 i Oslo.


– Jeg tror jeg er en av dem få i byen som har vært med hele veien og som fortsatt holder det gående, forteller Tom Uthus, daglig leder i Tordenskiold pub.

Puben som er lokalisert få meter fra Rådhuset i Oslo, åpnet dørene for første gang i 1992. Året etter var Tom på plass, og siden har han jobbet iherdig for å holde sjappa gående. I dag er puben en av Oslos mest inkluderende utesteder.

– Gjennom årene har vi klart å skape en merkevare uten en spesiell nisje. Og det er akkurat sånn vi vil ha det. Hos oss spiller det ingen rolle om hva du jobber med, hvor gammel du er eller hva du interesserer deg for. Tordenskiold pub er i hjertet av hovedstaden, og vi tiltrekker oss kunder fra øst til vest. Vi skal være et sted for alle, og folk er velkomne akkurat når de måtte føle for å ta turen, sier Uthus.

Trofaste partnere i tre tiår
Rådhusgata 27 eies av Anthon Eiendom, og er et signalbygg med front mot Akershus, Rådhusplassen og Aker Brygge. Bygget er det største i det såkalte Anthon Eiendom-kvartalet. Tordenskiold pub er et av eiendomsutviklerens eldste leietakere. Nå fornyer de leiekontrakten med Anthon Eiendom.

– I alle disse årene har vi hatt et veldig bra leieforhold med Anthon Eiendom. De er alltid på tilbudssiden, og de lytter til oss og våre behov. Dette er grunnen til at vi blitt så lenge, og at vi satser på 30 nye år med Anthon Eiendom, smiler Uthus.

Tryggvi Olafsson, forvaltningsdirektør i Anthon Eiendom, har vært Tordenskiold pubs kontaktperson i nærmere 20 år.

– Jeg har vært i Anthon Eiendom i 20 år i år, og det har gitt meg mange spennende prosjekter og erfaringer. Å jobbe med Tordenskiold pub har vært én av dem! De har stått på i mange år, og det er imponerende å se drivkraften og pågangsmotet til Tom Uthus, selv med 30 år, og vel så det, på baken, sier Olafsson.

Fra blues-scene til afterwork og fotballfest
Tordenskiold pub holder åpent gjennom hele året og arrangerer blant annet 17. mai-feiring, musikkens dag og VM- og cupfinale-fester hvert år. Med sin store uteservering er puben en attraktiv plass for både turister og ansatte i området som vil ha mat og noe godt i glasset etter en lang dag. 

–Tordenskiold pub ligger sentralt til, og vi har stamkunder som alltid booker bord, arrangementer eller tar turen etter jobb. Dette gjør at vi bedriften vår går rundt, også gjennom det litt tyngre vinterhalvåret, sier Tom.

Hardt arbeid og prioriteringer
Da vi tar en prat med Tom Uthus over telefon, sitter pubeieren i ro og mak på en hytte inne i skogen. På spørsmål om hva som har vært drivkraften i så mange år, er det nettopp hytta som skaper balanse i en hektisk hverdag.

– Jobben er alltid med meg, uansett hvor jeg går. Hytta er likevel et fristed. Jeg er glad i mennesker og bylivet, så det går ikke altfor mange dagene før jeg vender snuta tilbake. Det er mye jeg har måtte ofre på veien, men jeg lander alltid på at det er verdt det, avslutter Tom.