– Anthonstafetten er et høydepunkt hvert år

Anthon Eiendom arrangerte nylig årets stafett for eiendomsbransjen, og nærmere 70 lag og 300 deltakere løp om kapp til inntekt for Aktiv mot kreft. I år var det lag 1 fra advokatfirmaet Haavind som var først i mål og sikret seg det gjeve trofeet.

– Anthonstafetten er et klart høydepunkt hvert år, fordi det kombinerer mye bra: Et bra arrangement av en god kunde, til inntekt for en god sak. Når konkurransen også har vært så skarp som den har vært de siste årene, er det klart at denne seieren henger veldig høyt.

Det sier den spreke gjengen i Haavind 1: John Christian Deigan, Constantin Rust, Erik Helgeby Børstein og Line Sogn Plassen.

Og ikke bare stakk de av med seieren, de kan også skilte med både etapperekord og ny løyperekord.

Lang tradisjon for Anthonstafetten
Haavind har vært med helt fra starten i 2019.

– Det har vært gøy å få være med på hele reisen. Anthon Eiendom en god kunde av oss, så vi synes det er viktig å gjøre det vi kan for at Anthonstafetten får den oppmerksomheten som arrangementet og saken fortjener. Vi synes også det er gøy å få muligheten til å vise at advokater kan være mer enn bare kontorantrekk og strenge brev.

– Hvordan trente dere i forveien?

– Anthonstafetten kommer alltid veldig beleilig rett i forkant av Holmenkollstafetten, som gjør at vi får forberedt oss til to arrangementer i samme slengen. Hvert år kjører vi felles løpeøkter for hele firmaet – i år under kyndig veiledning fra Joar Thele. Det har blitt mye intervaller – stort sett i form av kortere varianter, siden Joar er veldig opptatt av «snert i steget».

Bredt treningstilbud
Trening er viktig i Haavind, og de ansatte har tilbud om to styrkeøkter i uken, yoga, bedriftsfotball, mental styrketrening – og selvfølgelig løpetreninger i stafettsesong.

– Det har ikke gått så langt at bestenotering på 3000-meter er et obligatorisk spørsmål i rekrutteringsprosessen, men det er definitivt mye prat om Strava og karbonsko i lunsjen. De aller fleste hos oss har en eller annen bakgrunn i sport og idrett. Veldig mange kommer fra langrenn, og har da det «killer-instinktet» man trenger for å komme seg ned i kjelleren på stafett. Vinnerlaget ble satt sammen for å skape en balanse mellom rutine og ungdommelig pågangsmot, som vi føler vi traff bra med, sier gjengen i Haavind 1.

Bransje med mye konkurranseinstinkt
I år stilte advokatfirmaet med hele tre lag i Holmenkollstafetten.

– Det er jo slik at advokatbransjen har en egen konkurranse om å være raskeste firma, så det er viktig for oss å sparke godt fra oss i konkurranse mot de firmaene som har flere ansatte å velge mellom enn oss. Advokatkonkurransen har imidlertid hatt noen likestillingsutfordringer, så det var gledelig at vi i år fikk gjennomslag for å opprette en egen kvinneklasse, og vårt rene damelag leverte en knallsterk tid. Det gjenstår fortsatt noe arbeid med reglement og format for kvinnepokalen, men vi følte vi fikk en skikkelig boost av den bredden vi klarte å vise i år.

– Sist, men ikke minst: Hva synes dere om Antonstafetten som konsept?

– Ett ord: Knallbra. Her møter vi mange relevante støttespillere i en litt mer avslappet setting, og det er kjekt å kunne løpe som et lag til inntekt for den gode saken.