– Det er en trygghet å ha hverandre

Nadja Kverndal og Ivo Fausiah H. Sivertsen jobber sammen i Øvre Vollgate 13s Barception. Et relativt nytt konsept som kommer både kundene og bygget til gode.


Har du hørt uttrykket Barception før? Det er en blanding av café, eller bar om du vil, og resepsjon. Et relativt nytt konsept, men et konsept som er kommet for å bli. I alle fall ifølge Ivo og Nadja, som jobber i Øvre Vollgate 13s Barception. De deler på det meste av arbeidsoppgaver, selv om Nadja er ansatt av Anthon Eiendom, og Ivo er ansatt av 4Service.


– Det er jo litt spesielt er at vi har forskjellige arbeidsgivere, men jobber veldig tett. Vi samarbeider og deler på oppgaver, sier Nadja.

Caféen i Øvre Vollgate 13 heter Kafé Odd, oppkalt etter arkitekten Odd Nansen, og den er åpen for alle. Med dette prøver Anthon Eiendom å bidra til å skape tilbud og aktiviteter til området.

Nye og spennende arbeidsoppgaver

Nadja kommer opprinnelig fra Russland, men har bodd i Norge i 12 år. Før hun kom til Anthon Eiendom, jobbet hun i resepsjonen på det gamle SAS-hotellet.

– Jeg er godt vant med alt som hører med til resepsjon, men Barception-konseptet har ført med seg noen nye oppgaver. Jeg har for eksempel tatt baristakurs! Det var noe helt nytt for meg, men veldig gøy, ler hun.

Ivo er opprinnelig fra Indonesia, men har bodd i Norge i 16 år. Hun har lang erfaring i café og med kantine, men hun har fått noen administrative oppgaver å bryne seg på.

– Det tok litt tid før vi fant ut av hvordan vi skulle gjøre dette på best mulig måte. Det har vært mange møter mellom sjefene våre. Men nå synes jeg det flyter veldig bra, sier hun.

Alltid bemannet

Ivo og Nadja har nå jobbet sammen i snart et år, og de har blitt gode venner i prosessen.

– Det er en trygghet å ha hverandre. Jeg har også ansvar for møteromssenteret, noe som betyr at jeg ikke kan passe på resepsjonsområdet hele tiden, så det er veldig fint å ha Ivo her – slik at vi alltid er bemannet, sier Nadja.

– Hva med kundene, er de fornøyde?

– Absolutt! De tenker nok litt som oss: Vi trenger både resepsjon og café, så hvorfor ikke slå de to sammen! Vi får veldig mange fine tilbakemelding fra leietakerne. Og det er vi så glade for, for vi trives så godt på jobb, og vi synes det er så hyggelig å ønske dem velkommen om morgenen og slå av en prat. Ikke minst er det viktig å bli møtt av noen som sier hei. I denne digitale verden  er det så viktig å ta vare på den personlige kontakten, møtene mennesker i mellom. Det må vi aldri ta for gitt.