Klar for treningsåret 2023? Her er Stian Hoelgaards beste tips for å komme over dørstokkmila

Nytt år, nye muligheter! Det er tid for å sette mål for året, og for mange står helse og trening øverst på listen. Men hvor mange måneder klarer vi å opprettholde ukentlig trening før motivasjonen forsvinner? Her er langrennsløper og ambassadør for Anthon Eiendom, Stian Hoelgaard, sine beste tips for å holde treningsåret gående gjennom hele 2023.

– Nøkkelen er å legge lista lavt, sier Hoelgaard.

Stian Hoelgaard (31) er en profesjonell skiløper og ambassadør for Anthon Eiendom. Det har han vært siden 2017, da han og Fredrik Baumann, utviklingsdirektør i Anthon Eiendom, satt i gang treningsgruppa Team Anthon.

– Vi i Anthon Eiendom er opptatte av at ansatte og leietakere skal trives på jobb. Derfor startet vi Team Anthon, et sosialt treningsinitiativ, for seks år siden. Med Stian på laget kommer vi oss ut og på trening, vi gjør både styrke, drar på løpetur og går på ski sammen. Dette bidrar til å bygge kultur og teamfølelse. Samtidig har initiativet sine åpenbare helsegevinster, noe som er bra for alle som jobber på kontor og sitter mye stille gjennom dagen, sier Baumann.

Tross for at vi vet at nyttårsforsettene våre er urealistiske, er det mange av oss som kickstarter året med skyhøye mål og forventninger knyttet til trening og resultater. Så hvordan kan vi stå distansen helt ut gjennom årets tolv måneder, uten å miste treningsmotivasjonen? Her er Stian Hoelgaards beste tips:

1. Sett deg mål under forventning
Vi motiveres av å føle mestring, så hvorfor ikke senke forventningene dine til antall treningsøkter i uken? Dersom du egentlig har et ønske om å trene fem ganger i uka, men av erfaring vet at du blir skuffa og trener kun to-tre ganger, sett deg mål om tre. Når du plutselig får til de fem øktene, vil du garantert oppleve mer mestring enn om dette var forventningen.

2. Ikke yt maksimalt hver gang
Trening skal gi energi, ikke ta. For å gjøre treningen til en del av hverdagen, er det viktig å ikke gape over for mye fra start. Mange tror at vi toppidrettsutøvere gir bånn gass hver økt, men det er heller motsatt. Av ti til 14 treningsøkter, er det maksimal ytelse tre av øktene. Har du som mål å trene tre-fire ganger i uka, er en  tommelfingerregel at du kun skal henge på knærne én av de tre øktene.

3. Gjør treningen til noe sosialt
Å komme over dørstokkmila er avgjørende for å gjennomføre treningen. Gjør det derfor enkelt for deg selv, samtidig som det oppleves bindende. Ta med deg treningstøy på jobb, og gjør er en avtale med en venn eller meld deg på en gruppetime rett etter arbeidsdagen.

Dersom du er heldig og har tilgang på treningsrom der du jobber, bruk det for alt det er verdt! Ta initiativ til en treningsøkt i lunsjen, eller få med deg en kollega etter jobb.

Å delta på en konkurranse eller et renn, gjerne litt frem i tid, er også en gyllen mulighet for å vedlikeholde treningen.

Leser du dette, er det stor grunn til å tro at du er en leietaker eller i bransjen, så hvorfor ikke ta med deg kollegaene dine på Anthonstafetten i mai? Påmelding kommer straks!

Følger du disse tre stegene jevnt gjennom året, kan jeg love deg treningsglede gjennom 2023. Lykke til!