Rådhusgata 27

Et markant signalbygg med front mot Akershus, Rådhusplassen og Aker Brygge.

  • Areal

    18 000m²

  • Type

    Kontor

Kort om eiendommen

  • Prestisjebygg
  • Sentral beliggenhet med vakker utsikt
  • Sjarmerende område

Kontaktperson

Henning Sørlie

Prosjektdirektør

91372602

hs@anthoneiendom.no

Rådhusgata 27 er tegnet av arkitekt Lambertz-Nilssen, og fremstår som et landemerke sentralt i Oslo. Bygningen er et kontorbygg spesielt tilpasset terrengforholdene med ti etasjer over terreng i Øvre Vollgate, samt tre etasjer delvis over terreng og avtrappet ned mot Rosenkrantz’ gate. Det er ytterligere to kjelleretasjer slik at bygningen totalt sett er bebygget med femten etasjer, inklusiv underetasjer og parkeringskjeller. På sydsiden av bygningen knyttes øvre og nedre nivå av Rådhusgaten sammen med den vakre Blomstertrappen - som også danner inngangspartiet til den populære restauranten Kullt.

I 2010 startet en omfattende rehabiliteringsprosess, som tok nesten to år. I rehabiliteringen ble den opprinnelige tambakfasaden beholdt, mens interiør og tekniske løsninger gjennomgikk en omfattende modernisering. Underliggende mål var å skape utgangspunktet for utviklingen av et helt kvartal med ensartet kvalitet og en tydelig identitet.

I rehabiliteringen ble den tilstøtende eiendommen, Øvre Vollgate 7, som også eies av Anthon Eiendom AS, slått sammen med Rådhusgata 27 for å skape større og mer effektive arealer i hver etasje. Eiendommen har et elegant felles inngangsparti med betjent resepsjon, møteromsenter, auditorium og velutstyrte treningsrom. Leietakere kan også gjøre bruk av Anthon Eiendoms servicekonsept «Frydefull Jobb» som tar sikte på å gjøre hverdagen enklere for de som har sitt arbeid i bygget.

Beliggenhet