Stian Hoelgaard om trening, skirenn og Team Anthon

Toppidrettsutøver Stian Hoelgaard har vært en del av Team Anthon siden 2018. Bli inspirert av hans treningsvaner!

– Kommende sesongens mål er å vinne et renn i Ski Classics. Jeg vil aller helst vinne Vasaloppet. Da må alt klaffe, men jeg tror og håper det er mulig, sier Stian Hoelgaard.

Hoelgaard har flere pallplasseringer å vise til i det prestisjefulle rennet. Men en førsteplass har dessverre uteblitt. Kanskje er i år året for toppidrettsutøveren, som tidligere gått for Team Koteng, men i disse dager bytter til det svenske profflaget Team Curira.

– Dette er en forholdsvis ny og hard satsing. Jeg synes det virket spennende å prøve noe nytt, og det er veldig motiverende å treffe nye folk og få ny inspirasjon.

Bli med i Team Anthon. Klikk deg inn her for mer info!

Lidenskapelig opptatt av trening

– Hvordan er det å nå gå for et svensk lag?

– Dette er et privatlag med kommersielle sponsorer, og de fleste lag har utøvere fra flere nasjoner. Kommende sesong blir jeg eneste norske, men kanskje det blir flere allerede neste år.

29-åringen fungerer som en inspirator for Anthon B Nilsens Team Anthon. Han har en travel hverdag, men har fått til noen økter sammen med teamet.

– I tillegg har jeg deltatt på løp som Eiendomsstafetten, Holmenkollstafetten og Flåmsdalenløpet. Jeg er jo lidenskapelig opptatt av trening og langrenn, så det å kunne møte likesinnede, uansett nivå, er noe jeg synes er veldig givende.

Kontinuitet i treningen

– En vanlig treningshverdag består av to økter om dagen, på for eksempel tre timer om morgen og to timer om kvelden. Mellom øktene er det soving, spising og hvile som gjelder. Jeg kan også kjøre én lang økt, på mellom fire og seks timer, i stedet for to kortere og hvile om ettermiddagen.

Hoelgaard har følgende tips til andre som vil lykkes med treningen sin:

– Det viktigste er kontinuitet. Jeg tror veldig mange går for hardt ut og har for høye ambisjoner for seg selv. Så blir en gjerne lei, sliten eller syk, noe som fører til en periode uten trening. Tren heller litt mindre, men hold kontinuiteten oppe, råder han.

Gleder seg til Anthon-stafetten
– Hvilke løp passer for aktive folk i eiendomsbransjen?

– Jeg synes Marcialonga er det kuleste løpet hvis en er opptatt av stemning underveis i rennet. Vil en ha naturopplevelser og en rå tur utenom rennet, vil jeg anbefale Engadindalen og La Diagonela eller Toblach-Cortina. Skal en virkelig ha en utfordring og gå det største og lengste, så er det Vasaloppet som gjelder!

Toppidrettsutøveren deltok i siste Anthon-stafett, i 2019. I fjor og i år har løpet blitt avlyst på grunn av korona, men det populære løpet blir arrangert igjen i mai neste år.

– Jeg hadde håpet det skulle bli arrangert i år, men er enig i at det lureste nok er å vente til 2022. Anthon-stafetten er et skikkelig enkelt og kult arrangement med god stemning og lave skuldre. Jeg stiller garantert opp i 2022, og jeg håper Anthon B Nilsen kan stille et råsterkt lag og sette Ragde Eiendom på plass!

Anthon-stafetten er et skikkelig enkelt og kult arrangement med god stemning og lave skuldre.