Skiløper Stian Hoelgaard er trainee hos Anthon B Nilsen

I 2018 sikret Anthon B Nilsen seg skiløper Stian Hoelgaard som en del av Team Anthon. I 2021 ble forholdet ytterligere forsterket, da Hoelgaard fikk prøve seg som trainee.


Stian Hoelgaard har en mastergrad i økonomi og ønsket seg mer arbeidserfaring. Stillingen som trainee i eiendomsselskapet var der med veldig aktuell for 29-åringen fra Jæren.

– Jeg har jo veldig lite erfaring med arbeidslivet fra før, og jeg har alltid syntes at eiendomsmarkedet har virket spennende. Da jeg fikk tilbud om seks måneders praksisplass hos Anthon B Nilsen nå etter sesongen, var jeg aldri i tvil om å si ja, sier Hoelgaard.

Uunnværlig samarbeid

– Det har virkelig levd opp til forventningene! Det har vært spennende, utfordrende og lærerikt.

– I tillegg har jeg blitt tatt utrolig godt imot av alle sammen. Espen Holm, som jeg har jobbet mest med, har latt meg få se og være med på mye forskjellig og lært meg masse.

Dagene hos Anthon B Nilsen er varierte.

– Jeg har fått være med på interne møter, vi har vært på befaringer på mulig nye prosjekter og på eiendommer som allerede er i porteføljen. Vi har gjort analyser av mulig nye investeringer, og jeg har fått innsikt i låneavtaler og finansiering.

Treningsrommene åpner igjen‍

– Jeg er veldig takknemlig for avtalen med Anthon B Nilsen. Det har ganske enkelt gitt meg mulighet til å satse fullt mot å bli best mulig på ski. Uten denne støtten de siste tre årene hadde det vært vanskelig.

Hoelgaard har vært toppidrettsutøver i mange år, og han prøver å dele av sin erfaring.

– Hvis det kan inspirere eller motivere noen, så er det veldig bra! Nå har jo treningene og opplegget vært satt litt på vent under korona, men vi er såvidt i gang igjen. Jeg håper det blir mye folk på

treninger fremover. Jeg satser på å være med på en rulleskiøkt førsommerferien.

Nysgjerrig på Team Anthon? Les mer her.

Nå har endelig treningsrommene hos Anthon B Nilsen åpnet opp igjen etter koronastengning. Mange av de ansatte benytter seg av muligheten til å trene før eller etter jobb, og dette er noe selskapet oppfordrer til gjennom satsningen Frydefull jobb. Toppidrettsutøveren trener aktivt i treningsrommet iR27 – på rulleskimølla.

Lærerike erfaringer

– Jeg har i mange år drømt om tilgang til en rulleskimølle.Dette gjør at en kan trene med god kvalitet gjennom hele året og skreddersy hardøkter på mølla. Forholdene er alltid de samme. Rulleskimølla er egentlig akkurat som en vanlig treningsmølle, men litt lenger, bredere og mer solid bygget. Her kan jeg gå to timer sammenhengende motbakke om jeg vil, uten å måtte renne ned igjen, og gå drag som er helt like som for eksempel avslutningen av et skirenn. Det er helt rått, og jeg er så takknemlig for muligheten.

Hoelgaard synes det har vært lærerikt å kombinere hverdagen som idrettsutøver med praksisplass.

– Jeg begynner å opparbeide meg en del erfaring som idrettsutøver og alt som hører til. Men det å kombinere trening med full jobb har jeg aldri gjort før. Det er gøy å prøve noe nytt!

– Har du noen tips til andre som vil kombinere et aktivt liv med jobb og kanskje familie?

– Dette har jeg virkelig fått kjenne på denne våren. Min erfaring er at det letteste er å kombinere treningen med med reisevei til og fra jobb. For min del ville det tatt like lang tid å reise kollektivt, som årene til og fra. Og da er jo valget lett!Finansdirektør Espen Holm om Stian Hoelgaard:


Som person er Stian omgjengelig, hyggelig, ambisiøs, pålitelig, kunnskapsrik og interessert i å lære. Han har har høy arbeidskapasitet og stå på-vilje. Han er sosial lagspiller og stiller alltid opp. Han er flink til å stille spørsmål hvis det er noen han lurer på, og gir seg ikke før han får svar han skjønner. Han har vært en veldig stor ressurs for Anthon B Nilsen.