Lun nordisk stil i Øvre Vollgate

I august flyttet det finske møbelmerket ISKU inn i Øvre Vollgate 13, som første leietakere i nyoppussede lokaler. Tema for ISKUs showroom er finsk design på norsk.

ISKU-historien begynte i 1928 – hele 95 år siden. Selskapet ble grunnlagt i møbeldesigner Eino Vikströms kjeller, og i dag er de en familiedrevet bedrift i tredje generasjon. ISKU er Finlands største møbelmerke, og produksjonen foregår i Lahti, nord for Helsingfors.

Nå har de reetablert seg i Norge og flyttet inn i Øvre Vollgate 13, med Anthon Eiendom som utleier.

– Vi har ikke hatt showroom i Norge siden før Covid. Nå har vi reetablert oss her med mål om vekst og et godt fotfeste for merkevaren ISKU, og vi er veldig glade for å være på plass her i så flotte lokaler, sier Miriam Hjemstad, Head of Norway for ISKU.


Moderne møter tradisjonell

Det nye norske merket House of Holmedahl har stått for all belysning bortsett fra hovedbelysningen.

– Vi ville ha med oss en litt ny, up-and-coming lampedesigner, og vi er så glade for at House of Holmedahl ville bli med på dette. Vi synes selv vi er en veldig god match.

ISKU har Nord-Europas mest moderne møbelfabrikk, men de kombinerer det med tradisjonelt håndverk.

– Det vil alltid være noen som setter siste sting på møblene våre og sørger for at de har kvalitetssignaturen vår, forteller Hjemstad.

Et bygg med historie

Hjemstad sier de falt helt for lokalet da de var på befaring.

–  Vi lette etter lokaler fra november i fjor, og vi var veldig sikre på at vi ønsket lokaler sentralt i Oslo, med bakkeinngang. Da vi kom hit, så var alle tre som var her, helt enige. Vi hadde funnet det. Det var bare noe med følelsen her, og valget av materialer, bevaringen av historien. Vi i ISKU er så glad i historie, vi er glad i å fortelle historier, og det bygget her gjør det. Det var en veldig god match.

– Hvorfor var beliggenheten viktig for dere i valg av lokaler?

– Vi er jo ingen butikk, men det er likevel viktig for oss å ligge sentralt. Og det handler om at vi skal i mot våre kunder, eller våre kunders kunder, og her har du en veldig fin tilknytning til Oslo S og Nationaltheatret, som igjen gir deg en lett tilknytning til fergene og Gardermoen. Sånn sett kan vi også ta imot reisende fra andre land på en veldig enkel måte. Og så ville vi ikke ligge i interiørgryta på Skøyen, for da blir man fort bare en av mange, og det ville vi ikke. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på lokasjonen vår.

Kvalitet og komfort

Hjemstad er veldig fornøyde med Anthon Eiendom som utleier.

– Vi har et veldig godt samarbeid og en veldig god dialog, De er behjelpelige, det er god kommunikasjon og åpenhet. Vi kunne ikke valgt en bedre utleier!

Anthon Eiendom er stolt over at ISKU har valgt Øvre Vollgate 13 som destinasjon for sin etablering i Norge.

– ISKU har en utrolig spennende historie med flere generasjoner møbelprodusenter gjennom 95 år. De representerer kvalitet, komfort, historie og design – noe vi i Anthon Eiendom setter stor pris på. Siden innflyttingen har ISKU tiltrukket seg nye og spennende samarbeidspartnere, som blant annet House of Holmedal, som vil være med på å komplimentere ISKUs design og uttrykk i årene fremover. Anthon Eiendom heier på ISKUs inntreden i det nordiske markedet og er imponert over det de har fått til på kort tid.